Jdi na obsah Jdi na menu
 


Snadné pečení 1

article preview

 

 

Řezy Míša

rezy-misa--1-.jpg     rezy-misa--2-.jpg

Ingredience: 3 vejce, 2 hrnky (  obsah 250ml) polohrubé mouky, ¾ hrnku cukru krystal, 100ml oleje, 1 hrnek mléka, 1 kypřící prášek, 2 lžíce kakaa.
Postup: ušleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme kakao a postupně olej a mléko. Mouku s kypřícím práškem zamícháme metličkou. Vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme na 175°C cca 30 minut. Plech 30 x 40
Želatina: ¾ litru vody, 2 vitacity-nebo něco podobného, 2 vanilkové pudinky. Ve vodě rozpustíme vitacity a dáme vařit. Přilijeme pudinky rozmíchané v trošce vody a uvaříme.
Krém: 500g tvarohu, 250g másla-pomazánkové máslo, 8 lžic moučkového cukru, citronová kůra.
Ušleháme tvaroh s pomazánkovým máslem, cukrem a citronovou kůrou.Upečený studený piškot potřeme tvarohovým krémem a zalijeme ještě horkou želatinou. Kdo spěchá, může dát moučník do lednice.

Linecký koláč

mrizkovy-kol..jpg     mrizkovy-kolac.jpg

Ingredience: 250g Hery, 200g moučkového cukru, 500g hladké mouky, 2 vejce, 1 kypřící prášek.
Náplň: 6 jablek, 2 vanilkové cukry, mletá skořice,
Náplň: 500g tučného tvarohu ve vaničce, 3 lžíce moučkového cukru, 100ml zakysané smetany, vanilkový cukr. Vše jen zamícháme a je hotovo.
Postup: těsto: na vál si prosejeme mouku, cukr a kypřící prášek, přidáme vejce, nakrájenou Heru a zpracujeme na vláčné těsto. Vložíme do sáčku a necháme 1 hodinu odpočinout.
Jablka oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Jestli mají hodně šťávy tak ji vymačkejte, přidejte 2 lžičky škrobu, nebo pudinku, zamíchejte a vlijte zpět do jablek. Přidáme cukr a skořici.
Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme na velikost plechu, pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech, upravíme a klademe lžíci jablek a lžíci tvarohu vedle sebe, jako šachovnici. Rozválíme druhý plát a položíme na náplň. Těsto propícháme vidličkou, aby se nezvedalo. Pečeme na 190°C cca 40 minut. Je to mňamka. Plech 41 x 27 cm.

Jablečné tiramisu

Ingredience: piškoty, kakaový prášek, 250 ml smetany ke šlehání,
3 čajové lžičky ztužovače šlehačky, 400 g jablečného pyré, 50 ml přírodní jablečné šťávy,3 čajové lžičky rozpustné kávy,1 čajová lžička jablečného brandy, vanilkový lusk,skořice.
Postup:1 kg jablek vaříme cca 20 minut se 4 lžícemi vody, 2 lžícemi cukru, skořicí a vanilkovým luskem. Poté rozmixujeme, je možné eventuálně propasírovat přes sítko a nakonec zjemnit citronovou šťávou.
Postup:smetanu ušleháme do polotuha, přidáme ztužovač ,šleháme do tuha a zlehka zamícháme jablečné pyré. Jablečnou šťávu smícháme s rozpustnou kávou a jablečným brandy. Formu vyložíme folií. Dno formy pokryjeme piškoty, které předtím namočíme do směsi jablečné šťávy, kávy a brandy, pokryjeme jednou třetinou jablečného krému a dále vrstvíme střídavě. Povrch potřeme krémem a hladce uhladíme. Dort přikryjeme folií a necháme min. 2 hodiny v chladu. Před podáváním posypeme kakaovým práškem.


Mandlovo mrkvový koláč
 
Ingredience: 200g cukru, 5 vajec, 250g mrkve, 250g mandlí, 80g hladké mouky, 1 lžíce kypřícího prášku, sůl, kůra a šťáva z jednoho citronu.
Postup: nejdříve si najemno nastrouháme mrkev a umeleme mandle. V míse vyšleháme bílky, zvlášť ušleháme žloutky s cukrem, přidáme mandle, mouku s kypřícím práškem, kůru a šťávu z citronu, mrkev a nakonec sníh z bílků. Vše opatrně zapracujeme aby nekleslo těsto. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme těsto a pečeme na 160°C cca 50 minut. Koláč můžete dát i na plech o velikosti cca 32 x 24cm.

Drobenkový koláč s tvarohem

Ingredience: 350g polohrubé mouky,150g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 150g moučkového cukru, 250g másla (Hera) 1 vejce, 1 lžíce kakaa
Náplň: 750g tvarohu, 100g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink- prášek, 1 vejce, 500ml mléka
Postup: těsto: do mísy dáme mouku, cukr, kypřící prášek, vše promícháme. Do sypké hmoty přidáme žloutek vidličkou rozmícháme, přidáme nakrájené máslo a rukama zpracujeme na drobenku. Polovinu si odsypeme do jiné misky, přidáme kakao a znovu rukama zpracujeme na drobenku. Na hodně vymazaný plech ( používám sádlo) nasypeme drobenku s kakaem a rovnoměrně rozprostřeme. Nalijeme tvarohovou hmotu a zasypeme bílou drobenkou. Vložíme do vyhřáté trouby na cca 190°C a pečeme cca 40 minut do zrůžovění. Krájíme až po úplném vychlazení.

Tvarohový koláč s povidly

povidli4.jpg     povidli-7.jpg

Ingredience: 2 hrnky (250ml) hladké mouky,1 hrnek mléka, 1 hrnek cukru krupice,1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 1 prášek do pečiva. - Povidla, tak půl kelímku.
Nejdříve si uděláme tvaroh.
Náplň:1 hrnek mléka, 500g tvarohu, může být i ve vaničce, ale tam dejte jen ½ hrnku mléka, 1 hrnek moučkového cukru, 2 celá vejce, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink ( prášek).
Postup-náplň: do mísy dáme tvaroh, cukr, vanilkový cukr a 1/3 mléka, trochu promícháme. Ve zbytku mléka rozpustíme pudink, přilijeme do tvarohu. V jiném hrnku trošku rozšleháme vidličkou vejce, přilijeme do tvarohu a vše prošleháme šlehačem. Stačí pár otáček, tvarohová náplň je hodně řídká.
Postup těsto: do mísy dáme vejce a chvíli šleháme bez cukru, až naběhne, přidáváme postupně cukr, až bude hmota hustá, přiléváme vlažné mléko( ne z ledničky) a olej. Šleháme asi 5 minut. Šlehač odložíme a mouku po částech přisypáváme a nejlépe metličkou promícháváme, až bude těsto hladké. Dvě třetiny těsta nalijeme na plech vymazaný a vysypaný hrubou moukou, rozetřeme nalijeme tvaroh a malou lžičkou naděláme kopečky z povidel. Pak rozlijeme zbylé těsto cik cak. Pečeme při 170°C asi 40 minut. Vyzkoušejte špejlí, po vytažení by měla být čistá. Plech 36 x 32 cm

Bublanina

 

bublanina-s-rybizem--1-.jpg            bublanina-s-rybizem--4-.jpg

Ingredience: 300gr hrubé mouky, 200gr krystalového cukru, ½ kypřícího prášku, 3 vejce, 8 lžic horkého mléka. Drobné ovoce: rybíz, třešně, angrešt, nebo na malé kousky nakrájené broskve, meruňky.
Postup: nejdříve ušleháme bílky s polovinou cukru a pak žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru a mlékem. Do ušlehaných žloutků postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem a sníh. Mícháme vařečkou.Vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech posypeme ovocem obaleným v moučkovém cukru a pečeme při 155°C asi 35 min. 

Domácí pribináček

Ingredience: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 60gr cukru,  250gr tvarohu, 4 lžičky nějakého džemu.
Postup: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink a necháme za občasného míchání vychladit. Vlijeme do mixeru a po troškách přidáváme tvaroh a džem. Vyšleháme na hladký krém. Podáváme vychlazené.

Jablíčková roláda

Ingredience: 4 vejce, 150g cukru krupice, 150g polohrubé mouky, 250 - 300g nastrouhaných jablek, skořice mletá, 1 sáček vanilkového cukru a podle chuti moučkový cukr na posypání jablek.
Postup: nejdříve si nachystáme plech o velikosti 25 x 35 cm, vložíme pečící papír a na ten  rozložíme nastrouhaná jablka. Posypeme je cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem.
Ušleháme celá vejce s cukrem, přimícháme vařečkou postupně mouku a nalijeme na jablka. Pečeme při 160°C asi 30 – 35 minut. Po upečení stáhneme papír (ještě zatepla) a srolujeme. Také můžeme potřít marmeládou a pak srolovat. Sypeme cukrem.

Tvarohové miništoličky

Ingredience: 150 g hladké mouky, 100 g měkkého tvarohu, 50 g moučkového cukru, 50 g rozpuštěného másla, 50 g rozinek, 1 lžička skořice, 1 lžička prášku do pečiva, 2 lžíce sekaných mandlí, 1 lžíce strouhané pomerančové kůry, rum na zalití rozinek
dále: máslo a moučkový cukr
Postup: do misky dáme tvaroh, cukr, kůru, máslo a promícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, skořici, rozinky namočené v rumu, mandle a vypracujeme těsto. Rozpůlíme a z každé půlky vyválíme dlouhého "hada". Přejedeme ho válečkem, aby se zploštil, nakrájíme na malé kousky a přehnutím vytvoříme štoličky. Upečeme při 200°C, cca 15 minut, dorůžova. Ještě teplé namáčíme po jedné do rozpuštěného másla a obalujeme v moučkovém cukru. Uložíme do krabice, nejlepší jsou za tři dny (říkal pan Babica)

Nekynuté šátečky

kolacky-2.jpg       kolacky-3.jpg

Ingredience: 250g Hery, 250g tvarohu (kupuji kostku), 250g hladké mouky, na náplň povidla,
Marmeláda, vajíčko na potření, moučkový cukr na posypání.
Postup: na vál nasypeme mouku, přidáme tvaroh a nakrájenou měkkou Heru. Dlouhým nožem vše prokrájíme a pak zpracujeme rukama. Těsto podsypeme a vyválíme na tloušťku asi 4mm. Nakrájíme na čtverečky o velikosti cca 5 x 5cm. Odkrojené nepravidelné kousky pak znovu promneme a vyválíme. Naplníme povidly, spojíme konečky proti sobě. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na plechu vyložený pečícím papírem 15 minut při 195°C. Ještě horké posypeme hodně moučkovým cukrem. Šátečky zůstávají bílé, mají jen lehoučký nádech do zlatova.

Strouhaný moučník světlý

Ingredience: 40 dkg hladké mouky, 1 celé máslo (hera a pod),3 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce mléka, 1 prášek do pečiva, 1 žloutek.
Nádivka: 3 tvarohy, 50g měkkého másla, 3 žloutky, 2 lžíce rumu, 1 lžíce solamylu, 250g moučkového cukru, ze 4 bílků sníh. Vše ušleháme a na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků.
Postup: suroviny na těsto zpracujeme na vále rukama a rozdělíme na dva díly, na 2/3 a 1/3 které vložíme na dvě hod do mrazáku. Větší část těsta použijeme na dno plechu a menší část na horní část.
Postup: plech vyložíme pečícím papírem, nastrouháme na hrubém struhadle 2/3 těsta tak, aby bylo pokryté dno plechu. Na tuto vrstvu těsta nalijeme nádivku, kterou rozprostřeme rovnoměrně po celém plechu a nahoru opět nastrouháme 1/3 těsta. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C asi 40 minut. Plech 35 x 25 cm

Jablkový koláč Džaldí

dzaldi-2.jpg

Ingredience:hrnek (300ml) polohrubé mouky, hrnek dětské krupice, hrnek mletého cukru , 1 kypřící prášek, 2 lžičky skořice, 200g másla (HERY) 1kg jablek.
Postup: smícháme suché suroviny, jablka nastrouháme na hrubém struhadle.
Plech hodně vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou. Suchou směs si rozdělíme na tři díly. Nasypeme po celé ploše část suché směsi tak, aby nebylo vidět dno, rozprostřeme polovinu  nastrouhaných jablek, zasypeme dalším dílem směsi, opět rozprostřeme jablka a nasypeme poslední díl směsi. Navrch nastrouháme, nebo nakrájíme na tenké plátky máslo. Pečeme na 190°C až 200°C cca 40 minut. Necháme úplně vychladit. Druhý den je ještě lepší, ale většinou nezůstane. P
lech 25 x 35 cm

Mrkvové šátečky

Ingredience: 300g hrubé mouky, 250g vařené mrkve, 250g Hery, 1 kypřící prášek, špetka soli, povidla, cukr na obalení,
Postup: na vále smícháme, mouku, najemno nastrouhanou mrkev a nakrájenou Heru. Vypracujeme těsto, vyválíme na sílu 3mm a nakrájíme na čtverečky libovolné velikosti. Naplníme povidly, přeložíme konce, dobře přimáčkneme. Pečeme na 180°C cca 20 minut do růžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.

Svatební koláčky od Ladislava

Ingredience: 1kg polohrubé mouky, 42g kvasnic, 1/2l mléka, 5 žloutků, 250ml oleje, 1 lžíce rumu, 5 kávových lžiček cukru krupice,
Náplně: tvarohová, maková, povidlová
Postup: z cukru, mléka a kvasnic uděláme kvásek. Zvlášť do hrnku dáme olej, žloutky a rum. Do mísy dáme mouku, sůl, kterou zahrneme. Vlijeme kvásek, přidáme olej se žloutky a rumem. Vypracujeme těsto do hladké koule. Mísu s těstem položíme na kastrol s teplou vodou a necháme kynout asi ½ hodiny. Mělo by být vykynuté. Těsto nabíráme lžící a klademe na vál, prsty rozplácneme, naplníme, sbalíme a spojenou stranou klademe na plech. Promáčkneme a dáme drobenku. Jakmile máme plný plech, hned dáme péct na 240°C asi 12 minut. Po vytažení z trouby potíráme koláčky rozpuštěnou Herou smíchanou s rumem.

Bábovka Billa

babovka-billa--1-.jpg     billa-babovka--3-.jpg

Ingredience: 250g tvarohu v kostce, 2 vejce, 100g másla (Hery), 300g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek, 100g rozinek, 190g cukru krupice ( dala jsem jen 110g dle zkušeností)  kůra z 1 pomeranče, 100g na jemno nasekaných vlašských ořechů, (dala jsem mleté)špetka soli.
Postup: do mísy dáme vejce a šlehačem trochu našleháme, přidáme cukr, tvaroh, rozpuštěné máslo a vyšleháme. Postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem a mícháme už jen metličkou. Nakonec zamícháme ořechy a rozinky. Jestli máte těsto moc husté, přidejte trochu mléka, ale těsto nemá být moc řídké. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto rozetřeme rovnoměrně a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 40 – 50 minut, vyzkoušejte špejlí.  Bábovka je jemná, vláčná, prostě dobrá a sladká akorát.
 

Tvarohový koláč s jahodami

Dortovou formu vyložte pečícím papírem
Ingredience : těsto - 170g hladké mouky, 120g másla (Hera) 60g moučkového cukru,1 žloutek
Náplň: 500g tvarohu, ( nejlépe, plnotučný), 100g moučkového cukru, citronovou šťávu z půlky citronu, 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 2 vejce, 250g jahod.
Drobenka: 3lžíce hrubé mouky, 3 lžíce moučkového cukru, 30g másla
Postup: mouku, máslo, cukr a žloutek, zpracujeme na vále. Vložíme do sáčku a dáme aspoň na půl hodiny do lednice. Pak těsto vyválíme, nebo můžeme namačkat do formy.
Do tvarohu dáme cukr, citronovou šťávu, žloutky, vanilkový pudink a promícháme - můžete použít šlehač na malé obrátky. Ze tří bílků ušleháme sníh a vařečkou opatrně vmícháme do tvarohu. Krém natřeme na těsto, poklademe jahodami a zasypeme drobenkou.Pečeme na 170°C asi 45 minut.

Nejrychlejší sladké osvěžení

     trepaci-8.jpg  trepaci-7.jpg

Nejdříve první varianta: koupíte si hotový piškotový korpus
Krém si uděláme: 400ml smetany ke šlehání, 2 vanilkové pudinky bez vaření" Créme Olé" od Dr.Otkera, 2 mandarinkové kompoty o obsahu 312g.
Postup: do mísy s víkem nalijete, smetanu, kompoty i se šťávou a zasypete pudinkem. Zakryjete dobře těsnícím víkem a budete třepat asi ½ minuty až zjistíte, že krém už se nehýbe. Otevřete a krém natřete na korpus. Je hotovo. Povrch můžete posypat nastrouhanou čokoládou, nastrouhanou tyčinkou Margot, nebo ozdobit šlehačkou.

Druhá varianta: vše si uděláte - můj recept
Plech o velikosti 35x25cm si vymažete tukem, na dno vložíte pečící papír, ten se krásně přilepí a ještě vysypete hrubou mouku, aby se uchytila na okraje plechu, otočte a přebytečnou mouku vysypte, aby papír zůstal čistý.
Ingredience: těsto: 4 vejce, 100g cukru krupice, 150g polohrubé mouky
Postup: do mísy dáte celá vejce a šleháte na poloviční obrátky asi minutu, přisypete cukr a můžete zvýšit obrátky. Šleháte tak dlouho, až uvidíte, že směs je hustá (cca 4-5minut). Po částech přidáváte mouku a mícháte opatrně vařečkou vlijete na plech a pečte na 150°C - 35min.

Krém: 400ml smetany ke šlehání 33%, 400g čerstvých jahod, 2 ½ dl šťávy, 2 vanilkové pudinky bez vaření"Créme Olé".Jako šťávu můžete použít, jahodový džus, nebo jen sirup s vodou - udělat trošku sladší.
Do mísy dáte přepůlené jahody, zalijete šťávou, smetanou a zasypete pudinkem. Zakryjete víkem a třepete tak dlouho až se krém nehýbe.
Upečený piškot necháte odpočinout tak 10 minut a pak jej překlopíte ještě vlažý na nějaký tác, který jsme posypali moučkovým cukrem a stáhnete papír. Vychlazený překrojíte vodorovně, budou dva tenké plátky, spodní potřete polovinou krému, přikryjete druhým plátkem a potřete povrch druhou polovinou krému. Povrch dozdobíte dle vaší fantazie.Je hotovo, můžete podávat.
Malá rada, kdo nemá nůž na překrojení, může použít niť. Kratší stranu nařízněte nožem, vložte niť a máte v každé ruce jeden konec nitě a posunujte zleva doprava.
Piškot překlopíme tak, že tác položíme z vrchu na plech a celé to obrátíme vzhůru nohama.

Strouhaný moučník kakaový

strouhany-moucnik-1.jpg

Plech velikost  35cm x 25 cm

Ingredience:40 dkg hladké mouky, 250g másla je nejlepší, (hera a pod), 2 lžíce kakaa, 100g moučkového cukru, 1prášek do pečiva.
Nádivka:3 tvarohy, 50g měkkého másla, 3 žloutky, 2 lžíce rumu, 1 lžíce solamylu, 250g moučkového cukru, ze 4 bílků sníh. Vše ušleháme a na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků.
Postup: suroviny na těsto zpracujeme na vále rukama a rozdělíme na dva stejné díly, které vložíme na dvě hod do mrazáku
Postup: plech vyložíme pečícím papírem, nastrouháme na hrubém struhadle 1 polovinu těsta tak, aby bylo pokryté dno plechu. Na tuto vrstvu těsta nalijeme nádivku, kterou rozprostřeme rovnoměrně po celém plechu a nahoru opět nastrouháme druhou polovinu těsta.Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C asi 40 minut.

Když jsem neměla tvaroh, improvizovala jsem s jablky. 1 kg oloupaných nahrubo nastrouhaných jablek dáme rozvařit se 3 lžícemi cukru krupice a 3 lžičkami skořice, doměkka. Necháme vychladit a použijeme místo tvarohu.

Piškot s pudinkovým krémem, můj recept  

Ingredience na těsto: 4 vejce, 200g cukr krupice, 10 lžic horké vody, 240g polohrubé výběrové mouky.
Ingredience na krém: 2 pudinky (chuť si vyberte), 1 lt mléka, 250g másla (nebo Hera apod.) Marmeláda na potření.
Poleva: 150g tuk 100%, 60 g másla, 140g mletého cukru,, 4 lžíce pudinku (neuvařený), 4 lžíce kakaa, 6 lžic vody.
Postup: Nejdříve si uvaříme pudink dle návodu (cukr podle chuti) a do vlažného zašleháme postupně máslo a dáme do lednice vychladit.
Těsto: oddělíme bílky a ušleháme s polovinou cukru. Žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru (nejdříve dobře ušlehat žloutky a pak postupně přidávat vodu tak na třikrát a opět ušlehat dohusta). Do ušlehaných žloutků přidáváme postupně mouku a sníh. Na plech vložíme pečící papír ( jinak bychom piškot s plechu nesundaly) a nalijeme těsto. Pečeme na 160 stupňů asi 40 min.Vychlazený piškot sundáme s plechu  překrojíme, (horní část bude tenká, tak 1 cm) lžící vydlabeme, potřeme marmeládou, navršíme krém a přikryjeme druhým plátkem.
Poleva:do kastrolku s vodou vložíme jiný a do toho dáme všechny ingredience na polevu. Zahříváme a mícháme do rozpuštění, nesmí poleva vařit. Nalijeme na piškot a necháme zatuhnout.

Jablková bábovka

jablecna-babovka--2-.jpg     jablecna-babovka--4-.jpg

Ingredience: 2 vejce ( pokud jsou malá, dejte 3 vejce) 300g hrubé mouky (může být i polohrubá, tam není žádný evidentní rozdíl) 200g cukru krupice, 300g jablek, 2 lžíce oleje, 1 kypřící prášek, 1 lžička citronové kůry, hrst rozinek - já použila sušené brusinky.
Postup: v míse ušleháme celá vejce s cukrem a olejem asi 5 minut, přimícháme najemno nastrouhaná jablka a citronovou kůru, dobře promícháme vařečkou a přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem a rozinkami. Těstem naplníme vymazanou a hrubou moukou, (nebo strouhankou ) vysypanou dortovou formu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 30 - 40 minut. Po 30 minutách zkuste špejlí, jestli je upečeno.

Sypaný koláč

sypany-kol.1.jpg     sypany-kol.2.jpg

Ingredience: 200g másla, 1 kypřící prášek do pečiva, 300g polohrubé mouky, 200g cukru krupice, 50g mletého kokosu.
Náplň: 500g tvarohu, 1 vanilkový pudink,(ne uvařený) 200g moučkového cukru, 200ml mléka, 2 vejce, 2 balíčky vanilkového cukru.
Postup: do mísy dáme všechny suroviny na těsto kromě másla a dobře promícháme. Máme sypkou směs, polovinu této směsi nasypeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu o velikosti 30x40cm.
Do misky dáme mléko a v něm rozšleháme metličkou vejce, přidáme cukry, vanilkový pudink, promícháme a vlijeme do tvarohu, znovu vše dobře promícháme a tvaroh nalijeme na sypkou hmotu, po celé ploše. Na náplň nasypeme druhou polovinu sypké hmoty. Celý povrch poklademe nakrájeným máslem. Pečeme při 180°C asi 45 minut. Necháme vychladnout a je lépe ho krájet až po více hodinách.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář