Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chcete trošku zhubnout

Motto
„Nemůžeme za to, co dýcháme,
nemůžeme za vodu, kterou pijeme,
ale můžeme za to, co sníme.“ cheeky

 

Poslední den v říjnu 2020 jsme se s manželem rozhodli upravit tělesnou váhu o nějaké to kilo dolů. Vybrala jsem nutriční dietu, poněvadž nemáme tolik pohybu jako dříve, „zdravíčko zlobí“. Koupila jsem nutriční váhu, kvůli rychlejšímu počítání kalorií. Papáme všechno, jen musíme hlídat množství potravin, tuky a kalorie. Snažím se nepřekročit denní počet kcal. Moje maličkost 1600 kcal a manžel 2000 kcal, tak vážíme a vážíme a počítáme a počítáme. Volba byla správná, ke dni tj. 24.12.2020  je manžel o 3kg lehčí i já jsem o 3kg lehčí. V pase nám to dělá cca 4cm méně. Nyní se asi trošku rozmazlíme dobrotami, ale po silvestru opět přitvrdíme. Přidáte-li se k nám, napsala jsem pár receptů, aby se vám lépe začínalo.
Recepty jsou základem pro další recepty. Můžete je kombinovat podle toho, co máte zrovna doma. Stačí pozměnit jednu, nebo dvě suroviny podobného typu a je to. Také se nic nestane, když hlavní jídlo bude mít více kalorií, než uvádím. Recepty jsou napsané většinou na jednu porci. Úmyslně neuvádím u hlavního jídla polévku, přílohu a salát, tím máte možnost si vybrat podle chuti a kalorií.

 

Vážení a měření

Dnes je 28.2.2021 a znovu vážíme a měříme v pase. Jak jsme dopadli po 4 měsících. Manžel je lehčí o 5 kg a v pase užší o 6 cm. Moje maličkost o 5 kg lehčí a užší v pase o 7 cm. Já už dále nebudu hubnout, neboť by mě manžel asi nenašel. laugh Musím dodat, že už zase občas upeču nějaký ten jednoduchý koláč a přidávám něco víc na svačinku. Postupně se vracíme ke klasickému jídlu, neboť manželovo koleno je o něco lepší a můžeme chodit na delší procházky. Budeme se snažit mlsat co nejméně, aby nám naše postavičky vydržely co nejdéle.

 

jablicko-2.jpg

 

Shrnutí
Čas běží, aniž bychom si uvědomili, že už je konec července 2021. Naše rozhodnutí udržet si váhu a míry nám zůstalo a chystání jídla je tak automatické, že si to ani neuvědomuji. Občas přidáme nějakou dobrotu, jako anglickou slaninu, podbradek, dobrou čokoládu a domácí zákusek. Je to divné, ale zhubli jsme další dva kilogramy. Budu muset přidat trošku více příloh a větší svačinku. Večeře zůstanou stejné.
Shrnutí, za 10 měsíců je 7 kilogramů dolů, aniž bychom příliš trpěli hlady.

 

 

 

 

Příspěvky

Snídaně a svačinky

 
28. 12. 2020 | Rubrika: Chcete trošku zhubnout | Komentářů: 0

Obědy nebo večeře

 
27. 12. 2020 | Rubrika: Chcete trošku zhubnout | Komentářů: 0